Hozzávalók:
- kb. 12 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 3-4 evőkanál liszt
- 3-4 evőkanál olíva olaj
- 500 g tejszín
- kb. 3-4 müzlis tányérnyi víz (tudom ez egy kicsit szokatlan mértékegység, de kb, akkor a levesestányér is amiből enni szoktuk ezért annyit szoktam beletenni, amennyi fő van, s ekkor a tejszínt is növeljük)
- só, fehér bors ízlés szerint - esetleg ételízesítő
Az elkészítési idő 20 perc. Az olajat s a lisztet beleöntjük a fazékba és egy zsemle-barna színű rántást csinálunk. Ekkor kerül bele az apróra vágott fokhagyma (ez lehet botmixerrel péppé zúzni is, ki hogy szereti.) Ezt pirítjuk kicsit majd felöntjük a vízzel, (A vizet zöldség- vagy húsalaplével is felönthetjük - ez a legjobb megoldás) összekeverjük, de vigyázzunk, hogy ne legyen csomós. Ez után kerül bele a tejszín majd a só és a bors. Felforraljuk és kész is leves. Házi készítésű krutonnal és reszelt sajttal tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése