Házi készítésű kruton

Házi készítésű kruton

Nagyon szeretem a krémleveseket, de igazán szerintem úgy finomak ha egy-egy kanál leves mellé jut egy-egy finom, ropogós kruton. 


Ennél a receptnél felhasználhatjuk a kicsit régebbi, nem túl friss kenyeret is. A kenyérszeleteket felkockázzuk és a sütőpapírral kibélelt ( ez a lépés elhagyható ), olívaolajjal meglocsolt (nem kell sok) tepsibe belehelyezzük. Ezután sóval (lehet ételízesítő is pl. vegeta), apróra vágott petrezselyemmel, oregánóval, bazsalikommal meghintjük. Összerázzuk majd a sütőbe közepes lángon aranybarnára sütjük. Közbe nézzük meg többször és rázogassuk meg, hogy mindenhol szép aranybarna legyen. Igazán egyszerű s finomabb, mint amit a boltban lehet kapni. 

A kép forrása: pinterest.com ( - igyekszem, majd saját készítésű fényképekkel gazdagítani a blogot.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése